Vårt hus

Kommentera

Ni alla undrar säkert hur vi bor här ute så jag tänkte att det var dags att besvara den frågan. Här har ni det, vårt hus. 

Det första rummet man kommer in i är allrummet som nyligen genomgått en stor förändring där bänkar och ett stort köksbord byttes ut mot dem mer bekväma alternativen soffa, fåtöljer och soffbord. Vi har även fått ett nytt kylskåp och improviserat en "tv-bänk" med hjälp av en fåtölj och pall där vi placerar datorn för att titta på film/serier. Det här rummet agerar både hall, kontor, vardagsrum och matsal så vi tillbringar majoriteten av vår vakna tid här (när vi inte är ute i fält då vill säga).

Nattetid har vi varsitt sovrum på varsin sida av huset. Det finns även ett tredje sovrum som står tomt i väntan på besökare ;-) I mitt rum finns två sängar med myggnät och en fläkt, thats it! Men så mycket mer behöver man egentligen inte. Den ena sängen får agera garderob, bokhylla och badrumsskåp. Nattetid täcker jag över den med ett lakan eftersom våra husdjur, fladdermössen, gillar att hänga i taket och bajsa samt käka flygfän och spotta ut vingarna. På husets plåttak härjar duvorna, på innertaket springer ödlorna, utanför fönstret galer tupparna och bakom huset kör lastbilarna som hämtat sand som ska köras till Nairobi. Alla dessa ljud fyller natten, eller framförallt de tidiga morgontimmarna, men redan efter en vecka hade vi vant oss och nu sover vi hela nätterna utan öronproppar och utan att störas. 

Köket, ett oumbärligt rum. Vi har bestick och tallrikar för ett helt kompani, men kanske en lite väl begränsad arbetsbänk för att kunna bjuda in så många gäster. Köket saknar innertak och när solen ligger på plåttaket och du står vid gasspisen och lagar mat blir det ibland lite svettigt. Som tur är saknar fönstret glas och släpper igenom en svalkande bris. Det går verkligen ingen nöd på oss. Emmellanåt har vi även varmvatten i kranen eftersom solen lyser på rören.  


Slutligen har vi vår baksida och oas. Här är enda stället där vi kan befinna oss utomhus utan att behöva täcka knän och axlar, så även fast det kanske inte ser så mysigt ut är det nog det bästa stället i hela huset. Här har vi också två handfat, två toaletter, två duschar (den ena med eluppvärmning för varmduschar) och tvättstugan där vi själva står för maskineriet. Baksidan fungerar även utmärkt för att klara nätter studera den helt otroliga stjärnhimmel som visas här ute, långt bort från upplysta städer. 

Ja, där har vi det, Vårt hus.