Amboseli

Kommentera
De två sista dagarna på safarin blev ganska mycket mer bilåkande än vad någon av oss hade tänkt. Först från Maasai Mara via Nairobi till Amboseli tog 10 timmar, sedan från Amboseli ut till Diani Beach där vi nu ska tillbringa några dagar tog minst 12 timmar på väldigt dammiga vägar och i extrem värme. Båda dagarna hade vi också ett game-drive i parken som var riktigt lyckade med sjukt många djur så vi var ändå nöjda, men tyckte lite synd om vår chaufför! 

Första dagen i Amboseli kunde vi knappt skymta Kilimanjaro men det var elefanter överallt! Bara genom att vrida huvudet från sida till sida såg vi flera hundra elefanter. De etsade sig fast på näthinnan så när man blundade var det de enda man såg. Andra dagen hade vi mer tur. Alla moln var borta och Kilimanjaro visade upp sig i hela sin prakt. Vi lyckades också se elefanter, giraffer, geparder, zebror, antiloper/gaseller, fåglar, flodhästar, olika sorters apor och lejon. I stort sett alla djur utom noshörningar på bara 2,5 timmar. 

Det har varit sjukt intensiva dagar men väldigt givande i form av mängden djur! Vår guide Joe var superduktig och ansträngde sig verkligen för att göra allting så bra som möjligt för oss. Safarin med Sureways Safari var verkligen värd varenda krona (och säkert fler där till som vi slapp spendera).