Maasai Mara - a dream come true

Kommentera
Semestern kunde inte ha fått en bättre start! Vår chaufför och tillika guide Joe hämtade upp oss i lördags morse med en fras på svenska, "välkommen i min lilla buss". Resan till Maasai Mara tog ca 6 timmar inklusive några små stopp för att sträcka på benen, bland annat på en utkiksplats över the Great Rift Valley. 

Väl framme checkade vi in på vårt camp och blev tilldelade ett tält med basttak och badrum. Båda rummen hade en lampa, men generatorn till elen var bara igång mellan sju och tio på kvällen. Det fanns också bara ett enda eluttag på hela campet med några förgreningssladdar så att alla fick lov att ladda sina kameror och mobiler på samma ställe vilket såg lite lustigt ut. 

Redan första kvällen åkte vi på en kvälls "game-drive" i parken och fick se både lejon, elefanter, hyenor samt en hel del olika gaseller, fåglar och zebror. Mest förvånad är jag över hur många lejon vi fick se och hur nära djuren man kommer. Det är lågsäsong nu så inte allt för många turister, ändå var det 24 bilar samlade kring lejonen. Under högsäsong kan det tydligen vara flera hundra, men också fler djur och mer aktivitet i parken. 

Andra dagen hade vi en heldag i parken, från 06:30-16:00. Redan vid tio hade vi hunnit se 4/5 big five. Det blev också alla vi lyckades se, noshörningarna gömde sig för oss, men vi såg en hel del andra djur. Vi fick också se djungelns konung ute på promenad vilket tydligen är lite ovanligt för att han är latast av alla djur och sover ca 22 timmar/dag. 


Vid geparderna samlades många bilar och alla tog en risk och körde av från vägen och ut på gräset för att komma nära dem. En bil hade dock lite otur och fick problem med motorn precis bredvid djuren och blev tagen av parkvakterna. Man får betala 10 000 shilling per överträdelse, exempelvis kört utanför vägarna, varit för nära djuren eller stört dem på något sätt.

Tillsammans med en beväpnad parkvakt tog vi även en promenad längst med the Mara river och fick se massor av flodhästar som badade. Vi hade också picknick under ett träd på savannen, klev över gränsen till Tanzania och mycket mycket mer! Det är inga dåliga vidder att titta ut över heller och naturen är minst lika häftig att se som djuren. Jag är så nöjd, och nu är vi på väg till Amboseli för ännu mer safari.