En dag med Nancy

Kommentera
I fredags var planen att vi skulle följa ett barn i Ongata Rongai för att se en vanlig dag i stan. Dock blev det lite miss i kommunikationen så vi kunde först gå till skolan vid två (då hade vi redan gått upp tidigt för att vara redo vid 6), men det blev bra ändå! På fredagseftermiddagarna har barnen aktiviteter (därför är fredagens skoluniform träningsoveraller - casual Friday?) men läraren och barnen ställde upp på lite låtas undervisning för att vi skulle få bilder från skolmiljön. 


Efter skolan följde vi med störtsköna Nancy hem. Hon bidrog med information om allt möjligt utan att vi behövde fråga, eller dra ur svaren som vi ofta får göra annars, och ställde flera frågor till oss. Bland annat ville hon att vi skulle vara hennes svenska systrar eftersom hon inte hade några sådana. Nancys väg från skolan skiljde sig en hel del från Saronis, den var kortare och fick igenom slumområdet så alltså fler butiker, bilar och människor än Saronis landsväg.
Nancy var yngst i familjen och det enda barnet som fortfarande bodde hemma. Hennes föräldrar har ett enda rum, som ni ser på bilden nedan, som fungerar som kök, vardagsrum, sovrum och garderob. Ett rum inklusive kök alltså. Nancy delar säng med din kusin som bor några dörrar bort och drömmer om att bli jurist när hon blir stor. 


Det var också väldigt intressant att få komma ut på en liten sväng och se hur människorna i Rongai bor. Dessförinnan har jag i princip bara sett vägen mellan stationen och affären vilket är extremt dåligt eftersom jag har tillbringat nästan hälften av min tid i Kenya här.