Ngong Hills

Kommentera

Det blir lätt mycket bilåkande när man jobba i fält. I torsdags skumpade vi fram i tre timmar (enkel väg) på en asfalterad väg med extremt många potthål för att ha ett uppstartsmöte med ledare från olika delar av samhället (ex. Politiker, kulturella ledare, rektorer, representanter från olika NGOs med flera) för att förankra Watoto wetu projektet i Kajiado West. Imorgon eller på måndag åker vi tillbaka till Mashuru för ett mentorship program med barn från olika skolor och sedan åker vi tillbaka till Nairobi igen för två utbildningsdagar och ett möte. Så när våra amerikanska grannar frågade om vi ville följa med och vandra vid Ngong Hills idag sa vi såklart ja!

Vi blev skjutsade till startpunkten vid en vindkraftspark, hyrde en ranger som skulle följa med som beskydd mot alla farliga djur och även hjälpa oss att hitta rätt, sedan började vi vandringen uppåt. (Det farligaste djuret vi såg var ett får som födde ett litet lamm och det var helt omöjligt att tappa bort stigen.) Ngong Hills består precis som namnet antyder av flera kullar vilka är placerade lik knogar på en hand (knogar är även namnets betydelse). Totalt är de 7 men det beror lite på hur man räknar. Vi tog oss över 4 stycken och nådde den högsta av dem på 2460 m ö.h. där vi åt vår medhavda matsäck innan vi gick tillbaka. 

Hiken upp och ner för kullarna var väldigt ansträngande och man blir lite knäckt när flera kenyaner kommer springandes. (Det är inte konstigt att de placerar sig bra vid olika mästerskap!) Det var också väldigt mycket folk som var där och vandrade/picknickade men de flesta tog sig bara till den första av kullarna. Det var hur som helst väldigt skönt att komma ut lite från centret och få lite ren luft och få se lite grönska. Utsikten var det inget fel på heller.