Carnivore

Kommentera

Igår var jag, Linda, Robert, Esther, Sarah och Jamie på en restaurang som hette Carnivore för att fira Jamies födelsedag. Carnivore har en fast meny och frågar enbart om man det finns några vegetarianer innan de börjar servera, vilket är lite komiskt eftersom carnivore är engelska för köttätare och hela konceptet bygger på kött. Jag läste även att den för lite mer än 10 år sedan var med på listan över världens 50 bästa restauranger, men har tappat eftersom de slutat att servera många av dem vilda djur de var kända för (giraff och zebra).

Menyn består av en soppa, våran var butternut, följt av sallad och såser, vilka alla var anpassade för dem olika typer av kött som serverades, och en ät-så-mycket-du orkar-buffé av diverse olika kött. Skillnaden från en vanlig buffé är att servitörerna kommer med maten till bordet och skär upp köttet från svärdet det grillats på direkt ner på din tallrik. Förutom mer vanligt kött så som fläsk, nöt, lamm, kyckling och kalkon i olika former så serverades det även struts, kanin och krokodil. Jag har nog ätit min ranson av kött för en bra tid framöver!

Eftersom det var Jamies födelsedag så hade Sarah ordnat så att personalen kom in med en tårta och sjöng och trummade för honom. Han var dock varken först eller sist med att få den typen av uppvaktning, totalt sjöngs det fem gånger under tiden vi var där för diverse olika födelsedagsbarn som firade sin födelsedag där! I menyn, som kostar 3600 ksh exklusive dryck (drygt 300 kronor), ingår även en efterrätt men det var helt klart onödigt att beställa in den eftersom man redan var proppmätt efter att ha ätit i princip bara kött. Men helt klart en trevlig kväll och en intressant upplevelse.