Tafi Atome och Wli Falls

En kommentar
Så på fredagsmorgonen vid ca 9.30 lämnade vi hostelet i Accra för att resa upp lite kring Volta regionen. Det är tålamodsprövande att resa i Ghana och det är långa väntetider då det inte finns någon tidtabell utan bussarna går när dom är fulla eller när busschauffören känner för det. När vi väl kom iväg fastnade vi i trafiken och efter en kvart insåg dom att vi hade glömt en passagerare så vi fick stanna vid vägen och vänta i ca 30 minuter på att han skulle hinna i fatt!! Sedan stannade vi flera gånger på vägen för att hämta upp och lämna saker på småvägar så vi var inte framme förrän strax efter 18 på kvällen. Detta en resa som skulle tagit ca. 2-3 timmar!! Oh well.. Vi kom i alla fall fram till Den lilla byn Tafi Atome med hjälp av motorcyklar och checkade in. Fick lite middag och gick och la oss. Det blir verkligen mörkt i byar utan el så svårt att göra så mkt annat. 
 
Morgonen dagen efter var det ialla fall dags för att mata aporna. Dom var precis vid vägen och höll du en banan så klättrade dom överallt på dig. Vid ett tillfälle var det 4 apor på mig men dom var otroligt lätta och smidiga så du kände dom knappast, de kittlades lite bara!
 
Direkt efter frukost fortsatte vi till Hohoe (uttalas typ Håhåj om vi förstod det rätt men alla skrattade åt oss så de kan vara fel!) och så vidare till wli falls som låg ca 20 minuter utanför Hohoe. I Taxin ut träffade vi två tyska volontärer som oxå skulle till vattenfallet och vi checkade in tillsammans på Waterfall Lodge som drevs av ett tyskt par och var mycket trevligt! Fanny var lite förkyld, så efter lunch vilade hon medan jag och tyskarna gick på en liten Hike i regnskogen.  
 
Morgonen efter gick vi till Turistinformationen för att betala inträde och få en guide. Hiken till lower falls var lätt på plan mark i skugga av träden och tog inte mer än 45 minuter. Hiken eller snarare klättringen till upper falls var en helt annan historia. Det var väldigt brant så man fick klättra på rötter och stenar och hålla hårt i träden för flera gånger försvann fotfästet! Efter ca 1,5 timmes klättring kom vi i alla fall äntligen fram och det var otroligt fint!!
 
På vägen tillbaka tog vi en längre väg för utsiktensskull. Det var inte en lika jobbig hike tillbaks som tur var men den var i solen hela vägen så man blev väldigt trött. Men utsikten var helt fantastiskt!!! Svårt att beskriva och bilderna gör den inte riktigt rättvisa. 
Hela gänget och vattenfallet i bakgrunden!
Utsikten och en extremt svettig Anna!
 
 
 
 
 
 
 
1 Elen:

skriven

Vilken upplevelse, vackert