Karneval, Independence Day, Festival och Strandhäng

En kommentar

Börjar vänja mig med livet utan varken internet eller smartphone så först nu kommer en kort uppdatering på vad jag gjort de senaste 2 veckorna.

För två veckor sedan var det karneval i tyskland, och eftersom majoriteten av obrunisarna här är från tyskland firades de såklart! Här med finaste minen vi hade på lager.

 
Söndagstraditionen här har blivit en tur till stranden. Känns alltid lika lustigt att knalla omkring på campus i strandkläder när alla andra är uppklädda för att gå till kyrkan, men jag gillar strandtraditionen bättre. Det har också blivit en sport att se hur många personer som får plats i en taxi. Rekordet är 9 (inklusive chauffören) men 8 som på bilden är inte fy skam det heller, speciellt inte eftersom kvalitén på vägarna är så fantastiska och bilarna inte alls faller isär. 
 
I torsdags var det Independence Day vilket innebar ett minilov som en av våra lärare insisterade på varade mellan 8-17 eftersom det var en "public holliday". Eftersom våran lektion började 18:30 tycke han att alla borde dyka upp. Som tur var ändrade han sig. Dagen firas i alla fall med militärparad och häng på stranden, men vi överaskades av ett superregnväder och i stället blev det regndans i lera på Oasis Beach Resort.
 
På fredagen packade vi in oss i bilen och for mot Busua för Aka Baako Festival som egentligen var mer ett strandparty och ett djungelparty än en festival. Men ändå grymt att komma till stranden för en helg och kunna bada hur mycket man bara vill! Sola är det lite värre med, det är för varmt så det är nästan helt uteslutet att tillbringa några längre stunder i solen.  Vi bodde i mysiga små bungalows på stranden och hade det allmänt bra om man bortser från en stukad/bruten tumme, en sväng av matförgiftning och strömavbrott. 
 
Har också sett att det finns fler användningsområden för Röda halvmånens sjukhustält. På festival i Ghana hyrs de ut till människor som glömt eller inte lyckats fixa annat boende!
 
Nu väntar ytterligare en veckas plugg och till helgen blir det en tur till huvudstaden Accra för att fylla på förråden av västerländska prylar så som godis. 
 
 
1 Elen:

skriven

Åhh vad härligt det ser ut :-)